top of page
Vanndråper nær en stabel med steiner

Gestaltterapeut
Individual- og parterapi

Portrett av Maria Hugaas

Maria M. Sætrang Hugaas

Gestaltterapeut MNGF

NGFs logo

Individualterapi 60 min

         1100 NOK (880 NOK + 25% mva)

Par terapi 90 min

         1800 NOK (1440 NOK + 25% mva)​

Gruppeterapi 2,5 timer á 8 ganger

         4400 NOK (3520 NOK + 25% mva)​​​

Konsultasjon tilbys også digitalt via Whereby, eller utendørs.

Kontakt

Telefon: 40857537

E-post: maria@terapistolen.no

Hjemmeside

Org. nr: 825 266 712

Gestaltterapi bygger på teorier hentet fra gestaltpsykologi, eksistensialisme, fenomenologi og zen-buddhisme og er en retning innen klinisk psykoterapi. Ordet gestalt er tysk og kan oversettes med “et meningsfylt hele”  - vi er opptatt av hele mennesket, hode og kropp. 

 

Ved å utforske og bli klar over hva og hvordan du føler, tenker og handler -og i tillegg bli oppmerksom på hvordan du påvirker og blir påvirket av de rundt deg, kan det tydeliggjøres valgmuligheter i det som kan oppleves som fastlåst eller umulig å løse.

Som gestaltterapeut jobber jeg med utgangspunkt i at vi som mennesker alltid gjensidig påvirker og blir påvirket av våre omgivelser. Problemene og utfordringene vi opplever er dermed ikke noe som bare skjer inni oss, men tilhører alltid en kontekst. Relasjoner står derfor sentralt i mitt arbeid - vi er aldri helt den samme, og endrer oss i takt med skiftet i våres omgivelser. 

I terapirommet vil jeg møte deg med åpenhet, ærlighet og nysgjerrighet. Jeg er opptatt av det menneskelige møtet. Så hvem blir du i møte med meg, og jeg i møte med deg? Jeg tror ikke at det er noe feil med deg og jeg er ikke opptatt av å sette noen diagnose. Tvert imot tenker jeg at det er helt naturlige grunner til at du er der du er idag. 

Jeg lytter ikke bare til ordene, men også til hva kroppen gir av signaler. Ved å bli mer oppmerksom og bevisst på hva som skjer i kroppen; hvordan du puster, sitter, spenner muskler osv., vil du kunne få dypere innsikt om deg selv - noe som igjen kan hjelpe deg å komme i kontakt med dine egne behov og valgmuligheter i livet. Bevisstgjøringen skapes gjennom samtale og eventuelt enkle øvelser.​

Gestaltterapi-utdannelsen er en erfaringsbasert utdannelse, noe som vil si at jeg som terapeut har jobbet mye med meg selv, både i egenterapi og i gruppe. Dette ser jeg på som helt essensielt og kanskje det viktigste verktøyet jeg sitter med som terapeut. Jeg vet at det du trenger for å leve et meningsfullt liv finnes i deg selv - og jeg vil gjerne følge deg på veien til å få tak i det.​

Som gestaltterapeut MNGF går jeg også i regelmessig profesjonell veiledning. Jeg er mva-pliktig.

Du kan lese mer om Gestaltterapi på Norsk gestaltterapeutforening sine hjemmesider.

Maria på sosiale medier:

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page